Prisbelønnet LED-belysning til butikker

Det nye sortiment af butiksbelysning fra LEDVANCE kendetegnes ved moderne og avancerede LED-armaturer og -lyskilder, som kan anvendes i både den lille butik og i store supermarkeder – belysning som stort set dækker alt lige fra spotbelysning til generel belysning af gangarealer og reoler.

Armaturserien er kendetegnet ved det nye og let genkendelige SCALE design fra LEDVANCE, der både er stilfuldt og minimalistisk og som netop har vundet den prestigefyldte German Design Award 2019 i kategorien lys.

Minimalistiske skinnespot til spotbelysning
Tracklight Spot fra LEDVANCE er en meget kompakt serie af LED skinnespots med trefaset adapter tilpasset almindelige skinner. Mange arkitekter og butiksejere er interesserede i armaturer, der er så diskrete som muligt og derfor blev skinnespotten udviklet med 3 forskellige armaturhuse til henholdsvis 25W, 45W og 55W. Forkoblingen er integreret i armaturhuset. Tracklight skinnespots kan vippes og drejes, hvilket giver dem en høj grad af fleksibilitet. For at få den ønskede effekt har de 3 reflektorer spredningsvinkler på henholdsvis 15°, 24° og 38°. Med en praktisk dreje- og låseforbindelse samt en sugekop kan reflektorerne nemt udskiftes, hvis man ønsker at ændre spredningsvinklen. Aluminiumreflektorerne med deres sorte ring giver et fremragende blændfrit lys (UGR <16). Farvegengivelsen med CRI>90 er ligeledes fremragende. Armaturhuset i formstøbt aluminium fås i farverne mat hvid, mat sort eller betongrå.

 

Hurtig installation med fleksibelt skinnesystem

Det nye trunking system fra LEDVANCE, TruSys, er kendetegnet ved at give en jævn og ensartet belysning af varer og gangarealer, fx. i supermarkeder og dagligvarebutikker. Dette alsidige system består af et grundmodul, et LED-modul og et overskueligt sortiment af tilbehør, som gør det enkelt for installatøren at montere ved hjælp af et kliksystem, hvor der også er mulighed for at bygge armaturerne sammen i lige linjer. Energieffektiviteten er med 135 lm/W høj. Det eksklusive SCALE armaturdesign er også anvendt til TruSys-serien, hvor armaturhuset er fremstillet af letvægts- og anodiseret aluminium af meget høj kvalitet. TruSys LED-armaturer kan monteres på loftet eller nedhænges. Monteringsbeslagene er ikke synlige udefra, hvilket giver TruSys LED-armaturerne et elegant udseende. Det fås med fire forskellige optikker hvilket giver mulighed for forskelligt lys – dobbelt asymmetrisk til belysning af 2 hylder, wallwasher til belysning af en reolside eller til belysning af væggen, bredstrålet til belysning af større områder i lavloftede rum og smalstrålende til rum med højt til loftet – for eksempel i lagerrum.

 

Anvendelse af downlights til førsteklasses basis belysning

De nye Downlight Comfort LED-armaturer med deres lave blændingsegenskaber er særligt velegnede til generel belysning i butikker. Installatøren kan vælge den ønskede lysfarve på 3000K, 4000K eller 5700K via en kontakt på bagsiden af armaturet. Det betyder i praksis, at man får tre produkter i ét. Det er at foretrække for grossisten, der på denne måde kun skal have et lagerlagt produkt. En tilslutningskonnektor gør, at der bruges minimalt med tid på selve installationen. Beskyttelsesklassen er IP54, hvilket betyder at Downlight Comfort også kan anvendes udendørs.

Indbyggede armaturer til spotbelysning og generel belysning

Den nye Spot Vario er en meget alsidig LED-spot. Med helt forsænket armaturhoved kan den anvendes som klassisk downlight. Med forlænget armaturhoved kan den anvendes som vægbelysning (wall-washer). Som ved Tracklight Spot har den en sort anti-blændingsring. Spot Vario er nem at installere, fordi den er forbundet til ekstern driver med stik-forbindelse. Armaturet og den elektroniske forkobling kan derfor på enkel vis skilles ad, hvis man ønsker at anvende DALI eller DIM drivere.

Den nye Spot Multi, en fleksibel boks med spotlight, er ophængt i kardanled, så den kan justeres til ideel belysning af et lokale eller møbel. Denne funktion er vigtig for især modebutikker, hvor fx. et enkelt armatur skal give både basisbelysning og fleksibelt lys.

 

LED retrofits – perfekte erstatninger for konventionelle lyskilder

Med et bredt sortiment af LED-lyskilder tilbyder LEDVANCE ideelle løsninger til eksisterende armaturer. De nye AR111 reflektorlyskilder, PAR16- og MR16-lyskilderne til henholdsvis 230V og 12V har en fremragende farvegengivelse (CRI 97), hvilket gør dem perfekte til erstatning af halogenlyskilder. Det samme gælder for standard,- kerte- og kronelyskilderne (CRI 95). Med undtagelse af AR111 er alle lyskilderne fremstillet i glas.

Alle ovennævnte armaturer og lyskilder fra LEDVANCE er tilgængelige i DIALux lysberegnings softwaren.

Se mere på: ledvance.dk.