Ny CEO for Niko Group

2017-paul-matthijsPaul Matthijs er udnævnt som ny CEO for Niko Group, som Niko-Servodan er en del af. Han overtager Jo De Backers opgaver, som forbliver aktiv koncerndirektør. Dermed tager Niko koncernen næste skridt i sin langsigtede strategiplan.

Paul Matthijs er det første ikke-familiemedlem, der står i spidsen for den familieejede belgiske koncern, der blev grundlagt af Jo De Backers bedstefar og grandonkel i 1919. Matthijs har været 30 år hos belgiske Barco, hvor han har været CTO og senest Senior Vice President.

Som CEO vil Paul Matthijs rapportere til Jo De Backer, der fortsætter som koncerndirektør og repræsentant for ejerfamilien. Dermed kan Jo De Backer nu have fuld fokus på Niko koncernens overordnede strategi. Koncernen omfatter virksomhederne Niko, fifthplay, Züblin samt Niko-Servodan, og opererer i øjeblikket i 12 lande i Europa. Koncernens mål er at fremtidssikre offentlige og private bygninger ved hjælp af SMART og integreret teknologi.

Matthijs er 53 år, elektronikingeniør fra Ghent og har en MBA fra Vlerick Management School. Han har arbejdet hos Barco siden 1986, hvor han har været direktør i forskellige afdelinger både i Belgien og i udlandet. Paul Matthijs’ seneste stilling hos Barco var Senior Vice President med ansvar for virksomhedsteknologi samt detailsalg og markedsføring.