ESYLUX

LED-plafond fra ESYLUX med integreret sensor

Hvad der gælder for enkelte rum i kontorbygninger, uddannelsesinstitutioner eller sundhedsinstitutioner, gælder også for disses gennemgangsområder: Når først lyset er tændt, forbliver det ofte tændt hele dagen – også selvom det måske slet ikke er nødvendigt. En ny løsning på dette problem er LED-plafonder fra ELLEN-serien.

Robust elegance med et smart indre
De runde plafonder til væg eller loft har en buet, opalhvid diffusor, bag hvilken der gemmer sig en højfrekvensbevægelsessensor med integreret lyssensor. Den tænder kun for lyset, når der er folk i nærheden, og det eksisterende lys ikke er tilstrækkeligt. Senere deaktiveres lyset automatisk igen. Sensorens registreringsområde er 360 grader, rækkevidden udgør 10 eller 22 meter afhængigt af lofts- eller vægmontering. Desuden kan den ligesom efterløbstiden og den nominelle lysstyrke tilpasses trinvist til de lokale forhold med DIP-kontakten. Den relæskånende nulgennemgangskontakt giver teknikken en høj levetid.

Enkel netværksopkobling til store områder
For at forenkle en netværksopkobling er der i ELLEN-plafonder monteret sløjfeklemmer. Man kan maks. kombinere 40 plafonder med hinanden, hvilket i større områder muliggør en harmonisk, samtidig styring. Hvis der er behov for det, fås ELLEN også uden indbygget sensor. Hvis det – f.eks. i hygiejneområder – er vigtigt med pålidelig beskyttelse mod indtrængende substanser, fås derudover også varianter med beskyttelsesklasse IP44.

ELLENs gode lysudnyttelse på 100 lm/W giver et ekstra bidrag til energieffektiviteten med en levetid for LED’erne på 50.000 timer. Disse udstråler, alt efter udførelse, ved 3000 K eller 4000 K en usædvanligt høj farvekonsistens på mindre end 3 MacAdam-ellipser. ESYLUX har fastsat en tilsvarende streng målestok for flimrefaktoren: Denne ligger under 3 procent. Med stødmodstandsdygtighedsgraden IK07 er ELLEN godt beskyttet mod ydre mekaniske påvirkninger. Diameteren er 300 mm.

https://www.esylux.com/da/dk/k/lys/vaeg_og_loftsbelysninger/ellen/