Har du problemer med regulering af LED-belysning?

LEDDet er faktisk muligt at undgå et ujævnt og hakkende lys ved regulering af LED-belysning. Det er blot et spørgsmål om at have de korrekte parametre indstillet i armaturets driver. DALI-sensorerne i 750-serien sætter automatisk parametrene under initialiseringen, hvilket sikrer en jævn og trinløs regulering af LED-belysningen.

 

LED er en meget hurtig lyskilde, og derfor resulterer trinløs regulering af LED-belysning ofte i et uroligt og hakkende lys. Dette har ikke været et problem tidligere, da f.eks. lysstofrør er en mere træg lyskilde. Derfor virker den trinløse regulering ved lysstofrør rolig og jævn for øjet.”

HNOEfterhånden som LED har fortrængt traditionelle lysstofrør er denne problemstilling blevet yderst aktuel”, udtaler Henrik Norén, Portfolio Manager hos Servodan. ”Løsningen er dog enkel. Det er et spørgsmål om at indstille de korrekte parametre i armaturets driver”, fortæller han. ”De er nemlig typisk slet ikke indstillet fra fabrikken. Det er vigtigt at tage dette i betragtning for at lave den optimale installationsløsning.”

En af fordelene ved DALI-standarden er, at den giver mulighed for at sætte en række parametre i armaturets driver. I dette tilfælde er det parametrene ”fade time” og ”fade rate” som skal indstilles for at sikre en jævn og rolig regulering af lyset.”

Vi vil gerne gøre det let for installatøren”, fortsætter Henrik Norén. ”Derfor sætter vore nye DALI-sensorer automatisk de relevante parametre i armaturernes drivere. Dette sker under initialiseringen, imens sensoren automatisk tildeler de enkelt armaturer adresser. På den måde sikrer vi, at den trinløse regulering virker jævnt for øjet – også ved LED-belysning.”

Funktionen er indbygget i alle nye DALI-sensorer i 750-serien fra Servodan.